Οι ποσοστώσεις αλιείας αδικούν και το 2022 την Ελλάδα

 


Οι  ποσοστώσεις(TAC - Τάακ)στην αλιεία είναι οι μέγιστες ποσότητες εμπορικών αλιευμάτων, συγκεκριμένων ψαριών,που επιτρέπεται να αλιεύουν οι αλιείς κάθε κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεχωριστά σε έναν χρόνο.

Οι ποσοστώσεις άρχισαν να εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση την δεκαετία του 1990.

Ο υποτιθέμενος σκοπός της έννοιας της ποσόστωσης είναι ο περιορισμός της ποσότητας αλιευμάτων, ώστε να είναι βιώσιμη η αλιεία μιας χώρας κατά τρόπο που να εξασφαλίζεται διαχρονικά η διατροφή των πολιτών της και να εξασφαλίζει εισοδήματα και σταθερές θέσεις εργασίας στους αλιείς της κάθε χώρας. 

 Οι ποσοστώσεις αποφασίζονται από το Συμβούλιο Υπουργών Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από κοινού μαζί με χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης που συνορεύουν με αυτήν (Π.χ. Τουρκία, Μαρόκο κ.α.) και ορίζουν την Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Οι τρόποι που απορρέουν οι ποσοστώσεις προέρχονται από κάποιες «Επιστημονικές μεθόδους», που εφαρμόζει η Επιστημονική, Τεχνική και Οικονομική Επιτροπή Αλιείας, δηλαδή η ΕΤΟΕΑ.

Τα κριτήρια είναι επιστημονικού χαρακτήρα και ονομάζονται «Μέθοδοι ποσοστώσεων». Οι μέθοδοι είναι διαφόρων τύπων (μέθοδος ακτογραμμής, μέθοδος ΑΟΖ, Ισοποσοστιαία μέθοδος, κ.α.).

Οι μέθοδοι που είναι δικαιότερες για την χώρα μας είναι, η μέθοδος της ακτογραμμής και η μέθοδος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Πότε όμως δεν εφαρμόστηκαν αυτές οι μέθοδοι και χρησιμοποιούνται άλλες που όλες αδικούν την Ελλάδα και τις έχουμε αναφέρει σε προηγούμενες εκπομπές.

Έγινε αυτό που γίνεται κάθε χρονιά. Και πάλι η χώρα μας είναι η πιο αδικημένη από τις χώρες της ΕΕ καθώς και πάλι έχει τις μικρότερες ποσοστώσεις στην αλιεία.

 Αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε βλέποντας το πρόσφατο σχετικό τμήμα του Κανονισμού της ΕΕ 109 του έτους 2022, που φαίνεται στην φωτογραφία που ακολουθεί.

 Παρατηρούμε ότι σε ότι αφορά τιςποσοστώσεις αλίευσης του ψαριού τόνου, από τους 19.311,60 τόνους για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή Ελλάς έχει την μικρότερη ποσόστωση, παρόλο που έχει την μεγαλύτερη ακτογραμμή από όλες τις χώρες, αφού της επιτρέπεται να αλιεύσει μόνο 314,03 τόνους του ψαριού. Δηλαδή η ποσόστωση της χώρας μας το 2022 ήταν μόνο 1,63%. Ακόμη και η Μάλτα, με την μικρότερη ακτογραμμή έχει μεγαλύτερη ποσόστωση από την χώρα μας, δηλαδή 2,01%.

Σε ότι αφορά τις ποσοστώσεις αλίευσης του ξιφία από τους 9.016,71 τόνους για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή Ελλάς της επιτράπηκε να αλιεύσει μόνο 1036,02 τόνους του ψαριού, δηλαδή η ποσόστωση της ήταν μόνο 11,5%.

 Επίσης σε ότι αφορά τις ποσοστώσεις αλίευσης του ψαριού γάδου,(ένα από τα είδη του μπακαλιάρου) από τους 10.259 τόνους για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή Ελλάς έχει και πάλι την μικρότερη ποσόστωση, αφού μπορεί να αλιεύσει μόνο 290 τόνους του ψαριού, δηλαδή η ποσόστωση της χώρας μας είναι μόνο 2,8%.

 Οι λόγοι είναι δύο.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι η πολιτική της ΕΕ είναι πάντα άδικη και σκληρή κατά της χώρας μας, σε όλους τους τομείς.

Μπορούμε να θυμηθούμε την απαράδεκτη και προκλητικήσυμπεριφορά καθώςκαι τις βάναυσες αποφάσεις της Τρόικας, στην οποία συμμετείχαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαγια τα βάναυσα μέτρα λιτότητας που είχαν λάβει και κατάστρεψαν την Οικονομία της χώρας μας από το 2010 και μετά.Ακόμη και οι ίδιοι παραδεχθήκανότι έβλαψαν την χώρα μας, ζητώντας υποκριτικά συγνώμη.

Μπορούμε να δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα με δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερπου επιβεβαιώνει την αλήθειαστο βίντεο που ακολουθεί.

Είδαμε ότι παραδέχθηκε το 2017 ότι πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέδειξαν απαράδεκτη συμπεριφορά κατά της Ελλάδας.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι Ευρωβουλευτές της Ελλάδος έχουν αποδειχθεί εντελώς ανίκανοι και αναποτελεσματικοί στο έργο που επιτελούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν μπόρεσαν ποτέ να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας μας σε όλους τους τομείς και φυσικά και στο θέμα των ποσοστώσεων στην αλιεία. Κάτι που αποδείξαμε με επίσημο έγγραφο και σήμερα.

Πρέπει να σταματήσει η χωριστική δράση της κομματοκρατίας που έχει κατακερματίσει την συνοχή των πολιτών της χώρας μας σε εκατοντάδες κομμάτια. 

Είναι επιτακτική η ανάγκη επιτέλους η χώρα μας να διακυβερνηθεί από μία σοβαρή και στιβαρή κυβέρνηση ενωμένων Ελλήνων που θα φροντίζει τα συμφέροντα της χώρα μας στο Ευρωπαϊκό, αλλά και στο Παγκόσμιο στερέωμα.

 Μόνο ο Πολιτικός φορέας του Έθνους μας, η «Ελλήνων Συνέλευσις», μπορεί να εγγυηθεί αυτό το αποτέλεσμα, καθώς συνίσταται από την ένωση των ανθρωποκεντρικών οργανισμών στην Ελλάδα και απανταχού της Γαίας.  



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ - (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ - (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ - ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΔΑΝΕΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ